Please stop caring – trek het je niet aan

‘Neiging tot overcommitment’
… dat was de reden waarom ik mijn eerste baan misliep. En nu, bijna 10j later, lijk ik opnieuw tegen hetzelfde aan te lopen.

Ik wil het allerbeste voor mijn organisatie, voor mijn collega’s en voor onze toekomst. Daarvoor zou ik op de barricade willen springen. Ik trek extra uren voornamelijk in het belang van onze organisatie; ik wil efficiëntie en effectiviteit najagen, de beste kwaliteit leveren, en perfectie nastreven.

Hoe vaak heb ik het al moeten horen:
– “doe het eens wat kalmer aan”
– “leg de lat wat lager voor jezelf en voor anderen”
– “trek het je allemaal niet zo aan”
– “laat het los”
– …

Wel, ik trek het me wel aan. Enkel op professioneel gebied, dat wel. Mijn weekends en vrije dagen zijn wel weekends en ik kan het werk wel afsluiten. Maar als ik op het werk ben, wil ik me wel volledig kunnen geven. Zonder afgeremd te worden.

Want de reden “je zorgt ervoor dat ik meer moet doen, want de verwachtingen stijgen”, is voor mij geen reden. Van mij moet je niks, maar ik wil mijn perfectionistisch ei wel kwijt. En het ergste wat me dan kan overkomen, is tegengewerkt te worden omdat het druk zou kunnen geven bij anderen. Laat mij gewoon maar doen. ‘Laat mij maar los.’ Ik trek wel aan de bel als iets niet gaat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: